Ijswinkel Bosch

Vervolg historie

De opgroeiende zonen, hielpen opa graag mee in de business. Het bedrijf kwam in een stroomversnelling terecht en al gauw werd er een grotere elektrawagen aangeschaft. Deze had een lengte van 12 meter, en bood nog meer plaats aan alle producten die opa wilde verkopen. (helaas hebben we hier geen foto van). Echter bleef het knagen. Opa had verstand van zuivel. Al de andere producten brachten tal van problemen met zich mee. Tevens diende zich nog een volgend probleem aan. Het huis aan de Keerweg werd onteigend door de gemeente Geleen. Die voorzag nieuwbouw aan de Rijksweg Zuid en in die straat.

Midden jaren 60 werd een nieuwbouw gerealiseerd aan de Spoorstraat te Geleen. Een kleine 500 meter hogerop aan de rand van een nieuw te bouwen industrieterrein. In 1965 werd naast de verkoop van melk, de kleinste elektrawagen ingeruild en een andere van dezelfde grootte aangeschaft en omgebouwd tot ijsverkoopwagen. Te zien op de foto links, is de eerste ijswagen.

Zelf in de jaren 60, was er al overdekt winkelen! Een drukke tijd brak aan. ’s Morgens in alle vroegte werd er begonnen met het bezorgen van de melk en andere producten. Als de route was afgelegd laat in de middag, werd er ’s avonds op pad gegaan met de ijswagen. Al snel bleek dat er geen houden aan was. Er diende een keuze gemaakt te gaan worden tussen het ijs en de melk. In 1967 kwam er definitief een einde aan de verkoop van melk. IJswinkel Bosch was geboren. Opa werd op weg geholpen met het installeren van zijn eigen ijsfabriek.In het midden van 1967, werd ook de langste Spijkstaal omgebouwd tot ijsverkoopwagen. ’s Morgens werd het ijs geproduceerd. Nog steeds met de melk, die opa vroeger zelf verkocht aan zijn klanten. Terug naar het ‘oude’. Alleen nu in de vorm van een bolletje schepijs.

Lees verder