Ijswinkel Bosch

Vervolg historie

In de jaren 70 zat het bedrijf in de lift. Oudste zoon Fons bemande een van de ijswagens en opa bemande de 2de. De vraag werd steeds groter, het aanbod steeds breder. Het hele gezin hielp mee, alles in goede banen te laten verlopen. Begin jaren 70, kwamen de eerste diesel bestelwagens opzetten. De Spijkstaal elektrawagens, die hun sporen wel verdiend hadden, waren niet rendabel ten opzichte van een dieselmotor. Een investering diende gedaan te worden. In 1974 kwam de eerste diesel auto van IJswinkel Bosch. Gespoten in de bekende kleuren geel- blauw.

Deze Engelse verkoopwagen bleek uitermate geschikt, en al gauw in hetzelfde jaar werd de langste Spijkstaal ook vervangen eenzelfde Engelse verkoopwagen. De evolutie stond natuurlijk niet stil. En de diesel motor bracht dezelfde vooruitgang als de motorfiets na het paard en wagen. Midden jaren 70 deed opa de eerste proeven met softijs. Totdat in 1979 het gehele bedrijf overging op de verkoop hiervan. De verkoopwagen werden uitgerust met de benodigde machines, en voorzien van een stroomaggregaat. Begin jaren 80. Een bloeiend bedrijf, met 3 verkoopwagens, 2 Engelse en een Hanomag als vlaggenschip, op de weg.

In 1984 op 60-jarige leeftijd is Opa Bertus gestopt met het venten van ijs. Vanaf die tijd, zijn 3 zonen op pad gegaan met de wagens. Opa verzorgde vanaf die tijd de inkoop en de gehele productie. De stroomaggregaat zorgde voor diverse mogelijkheden in de auto. Zo werden er al snel diverse apparaten aangeschaft. Waaronder slagroomapparaten en shake dispensers. Eind jaren 80, zaten de dienstjaren van de Engelse verkoopwagens erop. Deze hadden ondertussen bijna 20 dienstjaren erop zitten.

Lees verder