Ijswinkel Bosch

Over ons

IJswinkel Bosch in Grevenbicht is een klein familiebedrijf, gerund door Léon en vader Fons, gespecialiseerd in de productie en verkoop van soft- en schepijs. Sinds 1967 een vertrouwd gezicht in de regio Sittard-Geleen; waar Fons dagelijks in de bekende geel/blauw gespoten ijswagen heel wat klanten aan zijn loket heeft gehad.

 

Historie

Het verhaal begint eind jaren 30. Opa Bosch, verdiende de kost als melkboer. Dagelijks koetste hij met zijn paard en wagen door de straten van Geleen, zo zijn weg tot aan Schinnen. Daar waar hij het vak leerde, op een boerderij aan de Sachariastraat te Schinnen. Hij was een dagelijks gezicht in de straat voor vele mensen waar hij de bekende ‘grote melkbussen’ kwam vullen. Later, als zelfstandig onderne-

mer om natuurlijk de concurrentie voor te blijven kwam er de motorfiets.

Een gezin werd gesticht begin jaren 50. Als zelfstandig ondernemer timmerde opa flink aan de weg. Een gekochte boerderij voldeed aan alle eisen en bood genoeg uitbreiding capaciteit. Gevestigd aan de Keerweg te Geleen. Een zijstraat van de Rijksweg Zuid. Er werd flink geïnvesteerd naar de toekomst toe. Al snel kwam na de motorfiets, de Opel Blitz. Een grote vrachtwagen, die meer kon vervoeren, sneller was dan zijn voorganger en grotere afstanden kon afleggen. Op de deur van de vrachtwagen prijkte de geschilderde letters Zuivelhandel HBJ Bosch.

Lees verder